משפחה ומעמד אישי

Slider

הסכמי ממון

הסכמי ממון בין בני זוג

הסכם ממון אין פירושו חוסר אהבה בין בני הזוג. פירושו הבנה בסיסית כי ההיבטים הקשורים לאהבה ולרכוש, עשויים להתנגש זה בזה. יובהר כי הסכמי ממון הנחתמים טרם הנישואין ,במקרים רבים, עשויים לגרום לשלווה רבה יותר במהלך הנישואין. למעשה עם טקס הנישואין נחתם הסכם הממון הראשוני בין בני הזוג - זאת בצורה של "הכתובה האזרחית" אשר מטרתה להבטיח את האישה במקרה של גירושין, כך שלא תצא ללא כלום. ראו את הצד החיובי שבעריכת הסכם ממון בין בני זוג - ניתן להחליט מה כן יקבל כל אחד מבני הזוג, ואיך יתחלק הרכוש, וזאת מבלי שיש סכסוך. ללא הסכם ממון, חל הסדר איזון המשאבים הקבוע בחוק יחסי ממון בין בני זוג.

הסכם ממון לפני נישואין

הסכם ממון הנעשה לפני הנישואין המסדיר את היחסים הרכושיים של בני הזוג, הקובע שיתוף או הפרדה רכושית לגבי סוגי נכסים שונים. הסכם ממון לפני נישואין ניתן לאשר אצל נוטריון או רשם נישואין וכמו כן ניתן לאשרו בבית המשפט לענייני משפחה.

הסכם ממון לאחר נישואין

הסכם ממון שלאחר הנישואין, יש לאשר רק בבית המשפט או בית הדין הרבני ולא אצל נוטריון. בהסכם זה מסדירים את השיתוף וההפרדה ברכוש לגבי סוגי נכסים שונים.

הסכם לחיים משותפים

הסכמים אפקטיביים לאלו מכם אשר חיים f ידועים בציבור ואין בכוונתכם להינשא. הסכם לחיים משותפים יגן על הרכוש שכל אחד מכם הביא לחיים בצוותא. בהסכם מסדירים את אופן החיים המשותפים וכן את דרך הפירוד, חלוקת הרכוש המשותף ותשלום המזונות, למקרה שהחיים יחד לא יעלו יפה.

הסכם גירושין

הסכם זה נעשה כאשר הנישואין מגיעים לקיצם או קרובים לכך, והוא דן בכל הסוגיות הרלוונטיות לפירוד, כמו: חלוקת הרכוש, מזונות הילדים, סדרי הראייה והמשמורת, זכויות סוציאליות של הצדדים, מכירת הדירה המשותפת, חלוקת רכוש נוסף אם קיים, ועצם הגירושין בבית הדין הרבני. הסכם מסוג זה מאושר ע"י בית המשפט לענייני משפחה , ומשאושר מקבל תוקף של פסק דין.

הסכם שלום בית ולחילופין גירושין

הסכם שלום בית, הכולל הסכם גירושין הוא הדרך הטובה ביותר לתת לנישואיכם הזדמנות נוספת, ובד בבד להסדיר את כל העניינים בינכם, במידה והפיוס ייכשל.
אם אתם זוג השוקל להתגרש, אך, ברצונו לנסות ולשקם את נישואיו מחדש, חכם מצדכם יהיה אם תעזרו בייעוץ מתאים על מנת להניח יסודות מוצקים יותר לקשר, ובאותה עת תסדירו, בעת שהשלום שורר, את כל ההיבטים הנדרשים למקרה שתהליך הפיוס לא יעלה יפה.
במקרה כזה מגדירים בהסכם פרק זמן בו תעשו נסיון לשלום בית, פרק זמן שניתן להאריך בהסכמה מעת לעת, ואם הנסיון אינו עולה יפה - מסדיר ההסכם גם את כל הנושאים הקשורים בגירושין.

יתרונות הסכם ממון זה

1. הגדרה ברורה של תנאי שלום הבית, הבנה עמוקה של המחלוקות שנתגלעו בין בני הזוג, קביעת דרכים לפיתרון יעיל של המחלוקות, קביעת תנאים ברורים שעל הצדדים לקיים במסגרת שלום הבית, הזדמנות נוספת "להתחיל מחדש" ולתקן את שהפריע לכל אחד מבני הזוג במסגרת התא המשפחתי, לרבות מטלות הבית, מספר הביקורים וארוחות השישי אצל החותנת, שעת חזרת הבעל מהעבודה, ערב בילוי משותף וכולי.

2.הסדרת עניינים רכושיים -הסדרת העניינים הרכושיים בזמן שפני בני הזוג לחיים משותפים, קלה בהרבה מאשר במקרה בו בני הזוג נמצאים בהליכי גירושין.

החלטה מתי שלום הבית נכשל הינה בידי כל אחד מבני הזוג מתי שהוא רוצה. יש מקרים בהם קובעים תקופת ניסיון מינימלית, או תנאים המפסיקים את ההסדר.

ההסכם הינו אינדיבידואלי ונעשה עבור כל זוג לפי הנתונים הרלוונטיים לו, ואמור לתת מענה מלא ומושלם למקרה של פירוד, כך שלא יהיה צורך בהליכים משפטיים נוספים אם הנישואין או החיים המשותפים לא יעלו יפה.

אישור ההסכם ההסכמים שפורטו לעיל חייבים לקבל אישור מבית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני עפ"י  סדרי הדין שנקבעו לכך בחוק יחסי ממון. יודגש כי בלא אישור שכזה אין להסכמים אלו כל תוקף מחייב.

עם זאת לאחרונה מסתמנת מגמה בפסיקה אשר מרככת את סדרי הדין בחוק הכתוב כך שלחוזה חתום ע"י שני בני הזוג, אף שאינו אושר בערכאות המשפטיות , עשוי להיות תוקף מחייב (ראה לעניין זה בר"ע 221/04 - בבית המשפט המחוזי בירושלים).
עו"ד ענבר שמואלי אבואב | כתובת: סוקולוב 46 הוד השרון קומה 10 משרד 1014 (בניין ככר המושבה) | טלפון: 077-7818811 | פקס: 077-7818812
הצהרת נגישות

Please publish modules in offcanvas position.

צור קשר
טלפון 077-7818811